Leerwerkplek

Buster is geen gewone foodtruck, maar een leerwerkplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Ons streven is om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van deze ervaringsplek. Dit kunnen mensen zijn die voor langere tijd uit het arbeidsproces zijn geweest of om een andere reden lastiger aan een baan kunnen komen en ervaring op willen doen in de horeca. Ook leerlingen van (praktijk)scholen kunnen bij de Buster terecht voor een korte praktijkstage. 

 

In deze foodtruck leren ze alle kneepjes van het horecavak kennen. Vanaf de inkoop van voedingsmiddelen, het bereiden van gerechten, de verkoop van producten, omgaan met gasten tot het opruimen en schoonmaken van de foodtruck. 

De catering en verhuur van de foodtruck wordt verzorgd door Harrie de Vries, facilitair manager bij New Nexus. 

 

Hij is bovendien gecertificeerd om deelnemers te begeleiden en op te leiden in de horeca, wat hij zowel in de foodtruck als in het bedrijfsrestaurant van New Nexus doet. 

 

Verder is hij in Noord-Nederland bekend van Hoogeland Catering, zijn bitterballen van op koffiedik gekweekte oesterzwammen en als projectleider van onder meer Winterwelvaart in Groningen.  

Buster inzetten als leerwerkplek?

Spreekt een leerwerktraject of praktijkstage in de Buster jou aan? Of zie je een mogelijke samenwerking vanuit jouw organisatie of instelling?
Stuur een e-mail naar [email protected]. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.
Powered by New Nexus